Uniec 3 Softwaretraining Utiliteitsbouw

Tijdens deze dagcursus raakt u vertrouwd met Uniec 3. U oefent volop met de vernieuwde software. Door oefeningen te doen met de nieuwe parameters in de NTA 8800 raakt u vertrouwd met de correcte manier van invoer en krijgt u feeling met het effect van de verschillende parameters op de berekening.

Deze cursus is geschikt voor personen die nu meekijken of aanpassingen maken in EPC-berekeningen voor utileitsbouw (denk aan installateurs, vertegenwoordigers van fabrikanten). Er wordt ingegaan op de wijzigingen in software en in de norm, waarbij kennis van een energieprestatie-berekening een vereiste is. De cursisten brengen zelf een laptop (of tablet) mee om deel te kunnen nemen aan de opdrachten.

Deze cursus is een aanvulling op de kennissessie BENG. Daarom adviseren wij om de kennissessie BENG bij te wonen voorafgaand aan deelname. In de kennissessie BENG wordt de regelgeving rondom de invoer NTA 8800 uitgebreider behandeld en wordt bij verschillende gebouwtypes besproken wat het effect van wijzigingen is. Tevens worden totaalconcepten om aan BENG te voldoen besproken. Tijdens de software training zullen we deze onderwerpen niet herhalen, zodat er voldoende tijd is voor de opdrachten.

Deze training is gericht op Utiliteitsbouw. Voor Woningbouw verwijzen we u naar de Woningbouw variant van deze cursus. Als u zich wilt diplomeren om berekeningen te kunnen indienen voor omgevingsvergunningen, kunt u zich beter opgeven voor het Uniec 3 Examenpakket detailmethode Utiliteitsbouw. Daarin wordt de softwaretraining gecombineerd met examenvoorbereiding.

Data:
Maandag 8 juni – BCN Utrecht

Tijd:  9:00 – 17:00 uur

Prijs: € 550,- ex BTW (inclusief lunch en parkeren)

Aanmelden

Inhoud cursus

Onderwerp Aandachtsgebieden
Algemeen – beknopte samenvatting eisen BENG
– nieuwe eisen rondom schematisering
– opdracht met gebouw en units
Bouwkundige invoer – uitleg nieuwe parameters
– opdrachten met nadruk op nieuwe parameters
Installatie invoer – invoeren van installatie concepten
– uitleg nieuwe parameters
– opdrachten met nadruk op nieuwe parameters
Uniec 3 resultaten – deelresultaten interpreteren
– energielabels