Skip to main content

Hoe schaf ik een licentie op Uniec 3 aan?

Iedere aanschaf begint met het aanmaken van een proeflicentie. Een proeflicentie kan gratis en vrijblijvend aangemaakt worden op deze pagina.

Vanuit de proeflicentie kunt u naar “licentiebeheer” gaan. Dat doet u zo:

In het licentiebeheer kunt u naar de webshop gaan. De webshop is alleen zichtbaar voor de beheerder(s) van een licentie. In Licentiebeheer checkt u zo of u beheerder-rechten heeft:

Met de knop “uitnodigen” kan de beheerder een collega uitnodigen (bijvoorbeeld van de administratie) als die de aanschaf wil regelen.

Volg deze stappen om de licentie aan te schaffen:

 1. Vul de adresgegevens in op het tabblad Adres.
 2. Klik op de knop “licentie aanschaffen” en volg de stappen tijdens het aanschafproces. Het aanschafproces bevat meerdere pagina’s.
 3. Bedrijfsgegevens bevestigen:
  – Controleer de adresgegevens die op de factuur komen. Indien die niet correct zijn, kunt u deze aanpassen op het tabbled “Adres”.
  – Bij “uw kenmerk” kunt u uw kenmerk dat op de factuur vermeld moet worden opgeven (bijvoorbeeld PO-nummer).
 4. Winkel:
  – Hier kiest u welke module(s) u aanschaft en indien gewenst kunt u ook afmeldtegoed aanschaffen. Als u bij een koepelorganisatie bent aangesloten, neem dan eerst contact met hen op om na te gaan of u zelf afmeldtegoed nodig heeft of dat de koepel dat voor u regelt.
  – Kies de gewenste betaalmethode. Bij iDeal en Creditcard rondt u het betaalproces gelijk af, bij Overboeking ontvangt u een factuur voor betaling op een later moment.
 5. Bestelling controleren:
  – Controleer deze pagina zorgvuldig, zodat u de juiste modules / afmeldtegoed aanschaft en de juiste informatie op de factuur krijgt. Omdat het een geautomatiseerd systeem betreft, is het niet mogelijk om de factuur achteraf te wijzigen. Wijzigingen kunnen alleen doorgevoerd worden door een creditering en een nieuwe aanschaf!
 6. Afrekenen:
  – Bij betaalmethodes iDeal en Creditcard wordt u doorgelinkt naar de betaalpagina. De factuur wordt na betaling direct gemaild en Uniec 3 is gelijk toegankelijk.
  – Bij betaalmethode Overboeking wordt in deze stap de factuur aangemaakt en naar u gemaild. Let er bij betaling op dat u de referentie gebruikt die op de factuur staat, zodat de betaling correct gelinkt wordt aan uw licentie. Uw betaling wordt verwerkt door Mollie en zodra de betaling bij ons binnen is, ontvangt u automatisch een mail dat u Uniec 3 kan gebruiken. Hou er rekening mee dat de verwerking via Mollie enkele dagen kan duren.

Na betaling is de aanschaf verwerkt en ziet u dit terug op het tabblad “Licentie”. In onderstaande voorbeeld is de module Woningbouw aangeschaft en 100 woningen afmeldtegoed. U kunt op ieder gewenst moment de andere module aanschaffen of meer afmeldtegoed kopen.

De factuur wordt verstuurd naar het mailadres dat u heeft opgegeven. Al uw facturen worden ook opgeslagen op het tabblad “Licentie”  waar u deze kunt downloaden.