Skip to main content

Uniec 3 – de beste opnametool voor energielabels

Steeds meer adviseurs ontdekken hoe handig het is om een opname ten behoeve van een energielabel direct op locatie in te voeren in Uniec 3.

Bekijk de video om te zien hoe u Uniec 3 eenvoudig en snel kunt inzetten om een energielabel op locatie te genereren.

Wat zijn de voordelen van Uniec 3 gebruiken als opnametool?

  1. Tijdbesparing: door de opname direct in de software te doen, is het niet langer nodig om op kantoor aantekeningen over te nemen in de software.
  2. Kwaliteit verhogend: Uniec 3 attendeert de gebruiker op invoer die onmogelijk is, bijvoorbeeld als ramen groter zijn dan het geveloppervlak. Door deze foutmeldingen wordt de adviseur zich tijdig bewust van fouten en kunnen deze hersteld worden terwijl de adviseur nog op locatie is.
  3. Database met kwaliteitsverklaringen: doordat alle kwaliteitsverklaringen in Uniec 3 zijn opgenomen, kan de adviseur eenvoudig zien of het aanwezige product in de BCRG database staat en dit selecteren.
  4. Overzichtelijk: Op basis van invoer wordt duidelijk welke parameters opgenomen moeten worden bij een installatie. Uniec 3 geeft bij iedere installatie aan welke parameters er benodigd zijn. Hierdoor kan de adviseur overzichtelijk alle invoerparameters invoeren en wordt voorkomen dat de adviseur achteraf zich realiseert dat hij data mist.
  5. Compleet en reproduceerbaar: door gebruik te maken van de opmerkingen velden in de software kan de adviseur in zijn berekening verduidelijken hoe de invoer tot stand is gekomen. Deze onderbouwing zorgt ervoor dat de adviseur in één oogopslag zowel de berekening als de aanvullende informatie kan raadplegen. Dit leidt tot een compleet projectdossier en een goed reproduceerbare berekening.

Hoe kunt u Uniec 3 gebruiken als opnametool?

Uniec 3 is ontworpen met het gebruik van een tablet in gedachten en is dus touch vriendelijk.

Als u veel opnames doet, is het verstandig om templates op te zetten. U maakt een berekening aan waarin de bouwkundige bibliotheek is gevuld met bijvoorbeeld de meest voorkomende constructies. Voor het bezoek aan de klant maakt u een kopie van de template berekening en vult u deze eventueel aan met data die u al ontvangen heeft van de klant. Tijdens de opname hoeven dan alleen de gegevens aangevuld te worden die u uit de opname verzamelt.

Uniec 3 geeft een uitgebreide rapportage waarbij ook de kwaliteitsverklaringen uit BCRG zijn opgenomen. Dus op kantoor is het niet nodig om de verklaringen in BCRG op te zoeken en het is ook niet nodig om te interpoleren. Uniec 3 doet dat allemaal voor u.

Op locatie kunt u de klant direct informeren over het energielabel van zijn gebouw. Indien gewenst kan het label ook direct geregistreerd worden in EP-online en aan de klant verstrekt worden.

Heeft u vragen over het gebruik van Uniec 3 als opnametool? Neem dan contact met ons op.