Skip to main content

Bijscholing EP Woningbouw met Uniec 3 verdieping – 2024

Onderstaande tekst is van de bijscholing 2023 die is geëindigd op 1 juli 2023. In de loop van 2024 zullen we meer informatie hebben over de bijscholing 2024.

Alle EP-adviseurs die voor 1 januari 2023 hun diploma behaald hebben (examendatum die op het certificaat van de vakbekwaamheid vermeld staat), moeten tussen 1 januari 2023 en 1 juli 2023 een verplichte bijscholing volgen. Het doel daarvan is dat adviseurs up-to-date blijven met de recentste wijzigingen in de NTA 8800 en opnameprotocollen en leren van veel gemaakte fouten.

Deze training is bedoeld voor gediplomeerde Woningbouw adviseurs, maar ook niet-gediplomeerde adviseurs kunnen deelnemen. Voorwaarde is dat deze adviseurs regelmatig berekeningen maken en inhoudelijk goed op de hoogte zijn van de huidige norm en opnameprotocollen aangezien deze cursus een verdieping van huidige kennis is. Zowel basis- als detailadviseurs kunnen deelnemen en krijgen ieder hun eigen eindtoets.

De examencommissie bepaalt welke onderdelen minimaal in de training behandeld moeten worden. Onze training voldoet daaraan en wordt door InstallQ geaccrediteerd. Maar wij gaan verder dan de verplichte stof. Tijdens de training behandelen we extra onderwerpen die gebaseerd zijn op onze ervaringen bij de helpdesk van Uniec 3. Hierdoor heeft deze verplichte training een meerwaarde in het verdiepen van uw kennis van energieprestatieberekeningen. Deze verdieping betreft o.a. complexere situaties in bouwkunde en installaties en goed gebruik van nieuwe functionaliteiten in Uniec 3. Tijdens de opfriscursus van 2022 is het extra materiaal van Uniec 3 door onze cursisten unaniem beoordeeld als een nuttige toevoeging aan het lesmateriaal.

Ons Uniec 3 verdiepingsmateriaal bevat ook opdrachten in Uniec 3. Hierdoor wordt de bijscholing praktisch en interactief. Aan de hand van de opdrachten krijgt de cursist inzicht in de impact die een wijziging heeft op een EP-berekening. Daarom starten wij de bijscholing in april 2023. Op 1 april 2023 is de software attestering gereed en kunnen wij garanderen dat alle opdrachten van de bijscholing in Uniec versie 3.2 gemaakt kunnen worden. De deelnemers nemen een eigen laptop mee om de Uniec 3 opdrachten te kunnen maken.

De dag wordt afgesloten met een verplichte toets van ISSO waarvoor men niet kan zakken. De deelname aan deze toets wordt bij uw vakbekwaamheid geregistreerd en betekent dat de geldigheid van uw diploma automatisch verlengd wordt.

Zonder deelname aan de bijscholing zal de geldigheid van een behaald diploma na 1 juli 2023 vervallen, dus meld u nu aan!

Wij bieden deze training ook als Incompany training aan. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Prijs:
€ 550,- ex BTW, dit is inclusief:
– cursusmateriaal
– toegang tot Uniec 3 voor oefeningen
– lunch en parkeren (bij deelname op locatie)
– verplichte afdracht aan ISSO per cursist: € 89,- ex BTW
(voor deelnemers zonder diploma is deze afdracht niet nodig en zal deze € 89,- als korting verrekend worden)

Data:

Iedere trainingsdag is van 9:00 – 17:00 uur (inclusief toets maken)

donderdag 8 juni 2023 – Zwolle (BCN trainingslocatie)
dinsdag 27 juni 2023 – Beek en Donk (Koppelstraat 95A)
donderdag 29 juni 2023 – Utrecht (BCN trainingslocatie)

Er komen geen nieuwe data meer.

Aanmelden

Programma

Onderwerp Aandachtsgebieden
Verplichte bijscholing – wijzigingen in NTA 8800, BRL 9500-W en ISSO 82.1
– veel gemaakte fouten zoals geconstateerd door auditoren
– praktijkvoorbeelden
– verplichte eindtoets (detail of basis)
Verdieping – complexe installaties invoeren in Uniec 3
– complexe bouwkundige situaties invoeren in Uniec 3
– optimaal gebruik maken van nieuwe functionaliteiten in Uniec 3