Opfriscursus Woningbouw met Uniec 3 verdieping

Alle EP-adviseurs die voor 1 januari 2022 hun diploma behaald hebben (examendatum die op het certificaat van de vakbekwaamheid vermeld staat), moeten voor 1 oktober 2022 een verplichte opfriscursus volgen. Het doel daarvan is dat adviseurs up-to-date blijven met de recentste wijzigingen in de NTA 8800 en opnameprotocollen en leren van veel gemaakte fouten.

Deze training is bedoeld voor gediplomeerde Woningbouw adviseurs, maar ook niet-gediplomeerde adviseurs kunnen deelnemen. Voorwaarde is dat deze adviseurs regelmatig berekeningen maken en inhoudelijk goed op de hoogte zijn van de huidige norm en opnameprotocollen aangezien deze cursus een opfris en verdieping van huidige kennis is. Zowel basis- als detailadviseurs kunnen deelnemen en krijgen ieder hun eigen eindtoets.

De examencommissie bepaalt welke onderdelen minimaal in de training behandeld moeten worden. Onze training voldoet daaraan en wordt door InstallQ geaccrediteerd. Maar wij gaan verder dan de verplichte stof. Tijdens de training behandelen we extra onderwerpen die gebaseerd zijn op onze ervaringen bij de helpdesk van Uniec 3. Hierdoor heeft deze verplichte training een meerwaarde in het verdiepen van uw kennis van energieprestatieberekeningen. Deze verdieping betreft o.a. complexere situaties in bouwkunde en installaties, het goed gebruiken van de informatie op de resultaten pagina en tips waarmee u sneller kunt werken in Uniec 3.

De training zal praktisch en interactief gemaakt worden door oefeningen en opdrachten in Uniec 3. De deelnemers nemen een eigen laptop mee om de Uniec 3 opdrachten te kunnen maken. De dag wordt afgesloten met een verplichte toets van ISSO waarvoor men niet kan zakken. De deelname aan deze toets wordt bij uw vakbekwaamheid geregistreerd en betekent dat de geldigheid van uw diploma automatisch verlengd wordt.

Zonder deelname aan de opfriscursus zal de geldigheid van een behaald diploma na 1 oktober 2022 vervallen, dus meld u nu aan!

Wij bieden deze training ook als Incompany training aan. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Prijs:
€ 550,- ex BTW, dit is inclusief:
– cursusmateriaal
– toegang tot Uniec 3 voor oefeningen
– lunch en parkeren (bij deelname op locatie)
– verplichte afdracht aan ISSO per cursist: € 85,- ex BTW
(voor deelnemers zonder diploma is deze afdracht niet nodig en zal deze € 85,- als korting verrekend worden)

Data:

De training duurt 1 dag van 9:00 – 17:00 uur. De training kan geboekt worden op de volgende data en locaties:

  • Dinsdag 6 september – Utrecht (BCN Traininglocatie)
  • Maandag 12 september – online (via Zoom)
  • Nieuwe data zullen regelmatig toegevoegd worden aan deze lijst

Bij onvoorziene Corona ontwikkelingen wordt de training op locatie omgezet naar online.

Aanmelden

Programma

Onderwerp Aandachtsgebieden
Opfris – wijzigingen in NTA 8800, BRL 9500-W en ISSO 82.1
– veel gemaakte fouten zoals geconstateerd door auditoren
– praktijkcasus
– verplichte eindtoets (detail of basis)
Verdieping – complexe installaties invoeren in Uniec 3
– complexe bouwkundige situaties invoeren in Uniec 3
– resultatenpagina gebruiken in advisering
– tips voor optimaal gebruik Uniec 3