Uniec 3 Softwaretraining Woningbouw

Tijdens deze dagcursus raakt u vertrouwd met Uniec 3. U oefent volop met de vernieuwde sofware. Door oefeningen te doen met de nieuwe parameters in de NTA 8800 raakt u vertrouwd met de correcte manier van invoer en krijgt u feeling met het effect van de verschillende parameters op de berekening.

Deze cursus is geschikt voor personen die nu meekijken of aanpassingen maken in EPC-berekeningen voor woningbouw (denk aan installateurs, vertegenwoordigers van fabrikanten). Er wordt ingegaan op de wijzigingen in software en in de norm, waarbij kennis van een energieprestatie-berekening een vereiste is. De cursisten brengen zelf een laptop (of tablet) mee om deel te kunnen nemen aan de opdrachten.

Deze cursus is een aanvulling op de kennissessie BENG. Daarom adviseren wij u om de kennissessie BENG bij te wonen voorafgaand aan deelname. In de kennissessie BENG wordt de regelgeving rondom de invoer NTA 8800 uitgebreider behandeld en wordt bij verschillende gebouwtypes besproken wat het effect van wijzigingen is. Tevens worden totaalconcepten om aan BENG te voldoen besproken. Tijdens de softwaretraining zullen we deze onderwerpen niet herhalen, zodat er voldoende tijd is voor opdrachten.

Deze cursus is gericht op Woningbouw. Voor Utiliteitsbouw verwijzen we u naar de Utiliteitsbouw variant van deze cursus. Als u zich wilt diplomeren om berekeningen te kunnen indienen voor omgevingsvergunning, kunt u zich beter opgeven voor het Uniec 3 Examenpakket detailmethode Woningbouw. Daarin wordt de softwaretraining gecombineerd met examenvoorbereiding.

Data:
Donderdag 7 mei – Utrecht (BCN trainingslocatie)
Donderdag 14 mei – Eindhoven (BCN trainingslocatie)
Dinsdag 19 mei – Zwolle (BCN trainingslocatie)

Tijd:  9:00 – 17:00 uur

Prijs: € 550,- ex BTW (inclusief lunch en parkeren)

Aanmelden nog niet mogelijk

Inhoud cursus

Onderwerp Aandachtsgebieden
Algemeen – beknopte samenvatting eisen BENG
– nieuwe eisen rondom schematisering
– opdracht met appartementengebouw (resultaten op appartement en gebouw niveau berekenen)
Opdrachten Uniec 3 bouwkundige invoer – puntvormige thermische bruggen
– zomernachtventilatie
– verticale leidingen door thermische schil
– etc.
Opdrachten Uniec 3 installatie invoer – waterzijdige inregeling verwarmingssysteem
– leidingverliezen
– ruimtetemperatuurregeling
– verdampersysteem koeling
– etc.
Uniec 3 rapportages  – inzicht in de verschillende onderdelen van de rapportage