Skip to main content

Wij vinden de veiligheid van uw projectdata in Uniec 3 van zeer groot belang. De beveiligingseisen aan software worden daarnaast ook steeds hoger om te voorkomen dat systemen worden gehackt of dat data lekt. Om de veiligheid van onze software te verhogen hebben we een extra veiligheidscontrole ingebouwd bij het inloggen in Uniec 3, genaamd 2-factor authenticatie (2FA). 2FA is een extra verificatie van de identiteit van degene die inlogt. Je logt in met je inlognaam, wachtwoord en een extra code. Deze extra code kan gegenereerd worden in een Authenticator app op je smartphone, opgestuurd worden via de mail of via een SMS. Deze extra code is vereist om te kunnen inloggen.

Vanaf nu is het mogelijk om gebruik te maken van 2FA. Bij elke inlog wordt een herinnering getoond om 2FA aan te zetten. Door op de button “Nu inschakelen” te klikken kun je dat met een paar muisklikken binnen een minuut regelen. Vanaf 1 augustus 2024 is het verplicht om 2FA aan te zetten.

Je kunt zelf kiezen of je de extra code iedere keer dat je inlogt wil gebruiken, of maar 1 keer per 2 weken wil gebruiken. Dit geef je aan voordat je de extra toegangscode intoetst:

In licentiebeheer kan onder “beveiliging” de manier waarop de extra code verstuurd wordt, aangepast worden. Deze opties vind je door eerst naar licentiebeheer te gaan.

In licentiebeheer klik je op je naam en zie je de optie “Beveiliging”.

Met het instellen van 2FA worden er ook backup codes aangemaakt. Deze codes kunnen gebruikt worden als je in een uitzonderlijke situatie geen toegang hebt tot het verificatiemiddel (bijvoorbeeld een probleem met de authenticator app of met de mail). Bewaar deze codes op een veilige plek.