Skip to main content

In Uniec 3.0.11.1 hebben wij een aantal technische aanpassingen gedaan om de stabiliteit te verbeteren. Daarnaast hebben wij de volgende specifieke aanpassingen gedaan:

  • Projecten: Berekening raakten beschadigd wanneer berekeningen uit dezelfde map geopend werden in verschillende tabbladen, in beide tabbladen de berekeningen gewijzigd werden en in de navigatieboom gewisseld werd tussen de berekeningen. Met deze release kan veilig gewerkt worden in verschillende berekeningen die gelijktijdig geopend zijn in verschillend tabbladen zelfs als ze in dezelfde map staan.
  • Verwarming: bij rekenen met productspecifieke warmtepompen werd de melding ‘energiefractie < 1’ niet verwijderd wanneer de berekening werd gewijzigd bijvoorbeeld door een andere warmtepomp te selecteren of door een elektrische bijstook toe te voegen.
  • Zonneboilers: door een onduidelijkheid in de NTA 8800 werd bij de berekening van productspecifieke zonneboilers de opbrengst van de zonneboiler dubbel gedeeld 12 maanden. De correctie in formule 13.128 leidt tot correcte (en veel betere) rekenresultaten.
  • Koeling: het formulier koeling werd bij vergrendelde en afgemelde berekeningen niet correct weergegeven.